Ételt az Életért

Egy fantasztikus program Békéscsabán.

Ételosztást szervezett 2022. január 29-én a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban az Ételt az Életért Alapítvány. Az eseményhez csatlakozott a Dolcetta Kft. is és természetesen hozzájárult az esemény sikeréhez.

Az ételosztáson 261 főnek tudtak segíteni, melyből 130 gyermek volt, akik a Vandháti utcai Esélypedagógiai Központban és a Családok Átmeneti otthonában élnek.

Köszönet a Dolcetta Kft-nek a felajánlásokért!

Az ételosztás során kiosztottak 100 darab tartós élelmiszercsomagot is, amelyek egyenként körülbelül 10-12 kg súlyt nyomtak, tehát igen gazdagra sikerültek. Tartalmaztak lisztet, búzadarát, cukrot, olajat, tésztát, rizst, lekvárt, lencsét, sárgaborsót, kukoricakonzervet, ketchupot, és minden érkezőnek banánt és csokoládét is adtunk ajándékba csemegének, a gyerekek pedig omlós kekszet és reggelinek való gabonapelyhet is vittek haza, a kicsik nagy örömére.

A békéscsabai programjaikon, különösen mert sok a kisgyermek, az ételosztás mellett nagyon figyelnek arra is, hogy jó légkörben, kellemes hangulatban, egy kis lelkileg is feltöltő program keretében találkozzanak. Az érkezőket mindig egy kis műsorral, vagy zenés műsorral valamint büféasztallal várják, így már azonnal üdítő, csokoládé, gyümölcs és most 1-1 szelet vegán pizza fogadta a őket. Igazi party-hangulat volt.

Külön köszönet a régióban dolgozó önkénteseknek, a program szervezőinek, akik az adománygyűjtéstől kezdve a program megvalósításán és lebonyolításán át a kapcsolattartásig mindenféle feladatokat végeznek szabadidejükben. Fontos megemlítenünk, hogy Békéscsabán kiskorú önkéntesek is rendszeresen segítenek az ételosztásban. Az ételosztók gyerekei lelkesen vállalnak részt a különféle feladatokból, miközben csodás példát látnak.


Kapcsolódó hivatkozás:

https://eteltazeletert.hu/